En | Pl
Статті:
Міфи та факти про вініри
Міфи та факти про вініри

 

 

Установка вінірів є доволі поширеною процедурою в естетичній стоматології. Вініри були розроблені каліфорнійським дантистом ще в 1928 році в епоху раннього Голівуду для моделювання усмішок акторів. Вініри дозволяють усунути певні естетичні недоліки та створити досконалу усмішку.


В Україні процедура установки вінірів набула поширення в останнє десятиліття. Однак, ще досі побутують міфи про вініри. Спробуємо з’ясувати, що з них правда, а що ні.

 

Міф № 1. Вініри виглядають неприродньо
Сучасні технології та матеріали в стоматології дозволяють створити вініри, що за своєю структурою, кольором, формою не відрізнятимуться від природніх зубів. Цифрові CAD/CAM технології дають змогу створити вініри мінімальної товщини, а якісні матеріали перевірених виробників забезпечать прозорість та блиск, притаманні природнім зубам.

 

Міф № 2. Вініри вкриваються плямами
Це частково правда якщо мова йде про композитні вініри. Ці вініри більш доступні за ціною, швидше виготовляються та встановлюються. Але при вживанні забарвлюючої їжі (кава, чай, кольорові напої, ягоди тощо) з часом змінюють колір. Однак, керамічні вініри значно менше схильні до плям та забруднень та є стійкими до барвників, подібно вашим природним зубам. Ви можете насолоджуватися улюбленою їжею, не хвилюючись за вигляд своїх зубів. Регулярної професійної гігієни та звичайного щоденного чищення достатньо для догляду за вінірами.

 

Міф № 3. Вініри руйнують натуральні зуби
Навпаки, вініри захищають ваші зуби від пошкоджень та роблять їх міцнішими. Вони вирівнюють поверхню зубів, а отже мінімізують накопичення залишків їжі в заглибинах та зменшують ризик накопичення бактерій, які спричиняють карієс.

 

Міф № 4. Під вініри сильно спилюють природні зуби
Обточування зубів необхідне для міцного кріплення зуба з вініром. Завдяки сучасним технологіям стала можлива мінімально-інвазивна техніка, що дозволяє відшліфувати невелику кількість емалі для встановлення вінірів. Обточування природніх зубів під вініри – це індивідуальна процедура. Товщина обточування залежатиме від вибору кольору вінірів, стану та вигляду ваших природніх зубів, їх форми тощо. Однак, зазвичай обточка становить 0,2 – 0,3 мм.

 

Міф № 5. Зуби під вінірами псуються
Ні, це не так. Якщо вініри виготовлені якісно, встановлені правильно та герметично, зуби не будуть псуватися. Навпаки ризик карієсу мінімізується.

 

Міф № 6.  Процедура установки вінірів займає багато часу та великої кількості візитів до стоматолога 
Сучасні технології в стоматології дозволяють отримати сяючу голівудську посмішку за три відвідування стоматолога. На першому прийомі відбувається діагностика стану ротової порожнини та планування. На другому візиті препарування зубів під вініри, зняття відбитків (у стоматологічній клініці UP Dent ми робимо цифровий 3D відбиток) та встановлення тимчасових вінірів. На третьому візиті лікар встановлює постійні вініри. Звичайно, якщо у вас каріозне ураження зубів, то доведеться спершу полікувати зуби.

 

Установити вініри у Львові ви можете в стоматологічній клініці АпДент. Якщо ви маєте покази до встановлення вінірів (неправильна форма зуба, наявність сколів, тріщин, ерозія емалі, нерівності та плями на поверхні зубів, зміна кольору емалі через прийом медикаментів або в результаті девіталізації зуба, широкі щілини між зубами, неправильне розташування зубів тощо), запишіться на прийом у стоматологію UP Dent і ми втілимо вашу мрію про здорову й красиву усмішку. Вартість вінірів залежатиме від конкретного клінічного випадку пацієнта, від матеріалу вінірів та їх кількості. У клініці UP Dent індивідуальний підхід до пацієнтів. Ми запропонуємо вам найкращу ціну на вініри. У нас діє система знижок на стоматологічні процедури.


 Клініка UP Dent у Львові ─ цифрова стоматологія на висоті!
 

Запис на прийом

Після отримання запиту, наш адміністратор зв’яжеться з Вами для уточнення зручного часу та дати.
Заповнюючи цю форму Ви даєте згоду на обробку особистих даних