En | Pl
Статті:
Як підготуватися до видалення зуба?
Як підготуватися до видалення зуба?

 

Сучасна стоматологія максимально орієнтована на збереження власних зубів. Проте все ж існують випадки, коли після кваліфікованої постановки діагнозу стоматолог рекомендує видалення зуба.


Завдяки розвитку сучасних матеріалів та технологій, перелік показань до видалення зуба суттєво скоротився. Стоматологи найчастіше вдаються до видалення зубів у наступних випадках:

 

  • Якщо у пацієнта пародонтит III, IV ступенів та наявна рухливість зуба
  • При неправильному прорізуванні та рості зубів мудрості, коли ті пошкоджують сусідні зуби та можуть стати причиною запальних процесів у ротовій порожнині
  • Наявність надкомплектних, ретинованих, дистопованих зубів, якщо вони створюють загрозу неправильного розвитку зубної дуги та можуть спричинити інфекції
  • Для успішного ортодонтичного лікування, якщо у пацієнта надмірна скупченість чи аномалії зубного ряду

 

Видалення зуба — це хірургічна операція. Тому потрібно належно до неї підготуватися аби уникнути ускладнень.


Повідомте лікарю-стоматологу історію хвороби та про всі лікарські препарати, які ви приймаєте. Далі — дотримуйтесь вказівок стоматолога. 


Якщо у пацієнта наявні запальні захворювання порожнини рота, наприклад стоматит чи гінгівіт, їх потрібно полікувати.  Процес загоєння після видалення зуба проходить краще і швидше, коли пацієнт здоровий.


Не вживайте алкоголь мінімум за добу до процедури. Алкоголь розширює судини та підвищує ризик кровотеч під час операції.


Захистіть себе від перегріву перед видаленням зуба: уникайте спорту, сауни, солярію та сонячних ванн у спекотну погоду.


Перед видаленням варто поїсти, бо операцію не проводять, коли шлунок пацієнта порожній — це негативно впливає на ШКТ. А після процедури буде тимчасова дієта.


Після видалення зуба заплануйте відпочинок для комфортного відновлення. 


Стоматолог-хірург надасть вам детальні вказівки щодо реабілітації після видалення зуба та, за необхідності, призначить протинабрякові чи знеболювальні препарати, а у випадку складного видалення — антибіотики.


Запишіться до досвідченого стоматолога-хірурга у клініці UP Dent за телефоном +38 (067) 442 12-44 або заповніть онлайн-форму на сайті.

 

Клініка UP Dent у Львові ─ цифрова стоматологія на висоті!
 

Запис на прийом

Після отримання запиту, наш адміністратор зв’яжеться з Вами для уточнення зручного часу та дати.
Заповнюючи цю форму Ви даєте згоду на обробку особистих даних