Ua | Pl
Статті:
Цифрова стоматологія
Цифрова стоматологія

Що таке цифрова стоматологія?
Ми не уявляємо свого життя без комп’ютерних технологій і стоматологія теж не стоїть на місці. Термін цифрова стоматологія передбачає в широкому розумінні використання в стоматологічній практиці комп’ютерних технологій (як пристроїв, так і програмного забезпечення).  Передові стоматологічні клініки в усьому світі перейшли на цифровий протокол лікування.

 

Цифрові технології в стоматологічній практиці включають:
1.    Використання конусно-променевої комп’ютерної томографії для стоматологічної діагностики
2.    Використання внутрішньоротового сканера для отримання цифрового 3D відбитка зубів
3.    Використання CAD/CAM комп’ютерних технологій для планування імплантологічного, ортопедичного чи ортодонтичного лікування на основі отриманих цифрових даних

 

Для чого потрібна КТ діагностика в стоматології?
В стоматології UP Dent ми використовуємо найсучасніший дентальний томограф Axeos з найширшим полем зйомки. Рентген-томограф Axeos забезпечує стоматологу максимально чітке тривимірне зображення при мінімальній дозі опромінення пацієнта еквівалентній дозі для 2D знімка. Широке поле зйомки забезпечує зображення цілісного зубного ряду, включно зі скронево-нижньощелепним суглобом, скроневою кісткою, верхньоносовою точкою, турецьким сідлом для виявлення супутніх патологій чи захворювань.


Тривимірний КТ знімок зубів дозволяє стоматологу оцінити структуру та стан суміжних тканин. виявити приховані корені, непрорізані зуби, травми чи пошкодження, аномалії будови щелепи, кісти, гранульоми, неправильний прикус тощо. Комп’ютерна томографія є незамінною при підготовці до імплантації зубів та для контролю після неї. Стоматолог-хірург може оцінити товщину та якість кісткової тканини.


Для чого потрібне цифрове 3D сканування зубів?
У стоматологічній клініці UP Dent ми використовуємо найшвидший та найточніший інтраоральний сканер Primescan від німецького виробника SIRONA. Зняття цифрового відбитка є більш комфортним для пацієнтів, надзвичайно точним, дає можливість зберегти цифрові дані про форму ваших зубів.


Коли знадобиться сканування зубів інтраоральним сканером?
При плануванні ортодонтичного лікування та виготовленні різноманітних ортодонтичних конструкцій. Ми зберігаємо 3D відбиток ваших зубів та форму виготовлених конструкцій у нашій електронній базі для подальшого лікування.


В імплантології для виробництва високоточних хірургічних шаблонів. На основі цифрового 3D відбитка зубів стоматолог-хірург може спроєктувати шаблон для імплантації, який враховує ваше положення зубів і стан кісткової тканини для правильного та точного встановлення імплантату.


В ортопедії для виготовлення коронок, вінірів, вкладок і накладок. На основі цифрових даних, отриманих з інтраорального сканера, вдається виготовити максимально індивідуалізовану, точну та естетичну конструкцію для конкретного пацієнта.


У гнатології при виготовленні сплінт шин. Лікар-стоматолог отримує точну копію зубів та прилеглих анатомічних структур в прямій проекції та у високій роздільній здатності. Виготовлена за допомогою цифрових технологій сплінт-капа спроєктована індивідуально для конкретного пацієнта та ідеально повторює форму вашого зубного ряду.


Що таке CAD/CAM технології в стоматології?
CAD/CAM технології у стоматології передбачають повністю комп’ютеризований та автоматизований процес  моделювання та виготовлення реставрацій, ортопедичних чи ортодонтичних конструкцій. Отримані з комп’ютерного томографа та 3D сканера цифрові дані передаються за допомогою програмного забезпечення. У спеціальній програмці на основі даних 3D сканування створюється модель майбутніх реставрацій та інших конструкцій індивідуально для кожного пацієнта та з максимальною точністю. Ці дані в свою чергу передаються на спеціальне цифрове обладнання, яке виточує коронки, вкладки, накладки, вініри, мости та інші реставрації. Завдяки CAD/CAM системі скорочується до мінімуму час протезування. Ви отримуєте максимально точну конструкцію з врахуванням індивідуальних особливостей, відтворенням анатомічної структури, і міцне прилягання до м'яких тканин, що виключає люфт конструкції з часом. Цифрові реставрації надійні та довговічні. Технологія CAD/CAM застосовується з різними матеріалами (металокераміка, кераміка, діоксид цирконію, титан тощо).

 

У стоматологічній клініці UP Dent у Львові ми використовуємо цифровий протокол лікування для якісного та прогнозованого результату. Зателефонуйте нам чи заповніть онлайн форму для отримання консультації та розрахунку вартості лікування.

 

Клініка UP Dent  ─ цифрова стоматологія на висоті!
 

Запис на прийом

Після отримання запиту, наш адміністратор зв’яжеться з Вами для уточнення зручного часу та дати.
Заповнюючи цю форму Ви даєте згоду на обробку особистих даних